Pastakastike nokkosista

G
4 annosta

Valmistusohje

8 dl tuoretta nokkosta
2 rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl auringonkukansiemeniä
1-2 dl ruokakermaa
suolaa ja mustapippuria

pinnalle:
ruohosipulia
persiljaa
fetajuustoa

  1. Keitä nokkosia vähässä vedessä pari minuuttia.
  2. Valuta hyvin lävikössä käsin painellen ja leikkele vähän pienemmiksi.
  3. Kuumenna öljy kasarissa.
  4. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, auringonkukansiemenet ja nokkoset. Sekoita ja anna hautua hiljakseen muutama minuutti.
  5. Lisää tilkka vettä, jos seos näyttää kuivuvan.
  6. Lisää lopuksi kermaa.
  7. Mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Ripottele pinnalle yrttejä ja murustettua fetaa.
  9. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 320 kcal/annos
  • Rasva 27 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 12.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.9 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Kuitu, kokonais- 4.9 g
  • Natrium 486.6 mg
  • Kalsium 537.5 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • C-vitamiini 134.2 mg