Talven pastasalaatti

4 annosta

Valmistusohje

Punainen pestokastike
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1–2 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
½ dl vettä
1 rkl auringonkukansiemeniä
20 g parmesaaniraastetta
mustapippuria

2 dl täysjyväpastaa
1 dl esikeitettyjä punaisia linssejä
4 dl salaattia, rucolaa ja/tai pinaattia
8 dl kauden kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punakaalia tai punasipulia
2 dl raejuustoa

  1. Valmista pestokastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
  2. Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmän veden alla.
  3. Huuhtele punaiset linssit viileässä vedessä.
  4. Mausta pasta ja linssit pestolla.
  5. Kokoa tarjoiluastialle vihreä salaattipohja salaatinlehdistä, pinaatista tai rucolasta.
  6. Viipaloi tai raasta valitsemasi kauden kasvikset.
  7. Kokoa salaattipohjan päälle pasta, viipaloidut kasvikset ja raejuusto.

Vinkki! Voit koota salaatin myös suoraan eväsrasiaan. Laita silloin pohjalle pasta-linssiseos ja viimeisenä vihreä salaatti, jotta salaatti pysyy rapeana pidempään.

Kokeile myös kuvassa olevaa kesän kala-perunasalaattia.

Testattu Marttakeittiössä!

Hiilijalanjälki
0.87 kg CO2 ekv
  • Energia 411 kcal/annos
  • Rasva 25.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 14.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 36.4 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 5.5 g
  • Natrium 155.5 mg
  • Kalsium 108.7 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 43.4 mg