Talven pastasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_vuodenaikasalaatit_vaaka_h.jpg
Talven pastasalaatti
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Salaatit
- Talvi
- Vegaaninen
Valmistusohje
Punainen pestokastike
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1–2 valkosipulinkynttä
1 dl öljyä
½ dl vettä
1 rkl auringonkukansiemeniä
20 g parmesaaniraastetta
mustapippuria
2 dl täysjyväpastaa
1 dl esikeitettyjä punaisia linssejä
4 dl salaattia, rucolaa ja/tai pinaattia
8 dl kauden kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punakaalia tai punasipulia
2 dl raejuustoa
- Valmista pestokastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi.
- Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmän veden alla.
- Huuhtele punaiset linssit viileässä vedessä.
- Mausta pasta ja linssit pestolla.
- Kokoa tarjoiluastialle vihreä salaattipohja salaatinlehdistä, pinaatista tai rucolasta.
- Viipaloi tai raasta valitsemasi kauden kasvikset.
- Kokoa salaattipohjan päälle pasta, viipaloidut kasvikset ja raejuusto.
Vinkki! Voit koota salaatin myös suoraan eväsrasiaan. Laita silloin pohjalle pasta-linssiseos ja viimeisenä vihreä salaatti, jotta salaatti pysyy rapeana pidempään.
Kokeile myös kuvassa olevaa kesän kala-perunasalaattia.
Testattu Marttakeittiössä!
0.87 kg CO2 ekv
- Energia 411 kcal/annos
- Rasva 25.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 14.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.4 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Natrium 155.5 mg
- Kalsium 108.7 mg
- Rauta 3.6 mg
- C-vitamiini 43.4 mg
Pääraaka-aineet
-
40 gLehtikaali
-
100 gPunakaali
-
1 kplPorkkana
-
14 rklRaejuusto, rasvaton, vl
-
240 gSalaatti, vihreä
-
50 gLinssi, punainen, keitetty
-
14 rklMakaroni, tumma
-
3 gMustapippuri
-
10 gAuringonkukansiemen
-
50 gVesi, vesijohtovesi
-
90 gRypsiöljy
-
15 gValkosipuli
-
50 gTomaatit, aurinkokuivattu