Pastavuoka järvikalasta

8 annosta

Valmistusohje

400–500 g (täysjyvä)pastaa, esim. fusillia
1 tl suolaa
150 g pinaattia
200 g (pakaste)herneitä
50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa tai kasvijuomaa
mustapippuria
200–300 g juustoraastetta, esim. emmental, cheddar
2 purkkia (à n. 150/115 g) (savu)kalaa (esim. leppäsavukala, savustettu kirjolohi, savusärki)
rasvaa vuoan voiteluun
(tuoretta tilliä)

  1. Kiehauta kattilallinen vettä. Lisää veteen teelusikallinen suolaa ja pasta. Kun pastan keittoajasta on jäljellä pari minuuttia, lisää kattilaan tuore pinaatti ja pakasteherneet ja sekoita. Anna hautua vielä minuutti ja valuta.
  2. Sulata voi tai margariini kattilassa tai kasarissa keskilämmöllä. Lisää vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi haarukkavatkaimella ja kypsennä sekoitellen pari minuuttia. Lisää sitten maito tai kasvijuoma vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kun kastike on tasainen ja saostunut, lisää noin puolet juustoraasteesta ja mustapippuria. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Nosta pois liedeltä.
  3. Avaa kalasäilykkeet ja valuta niistä neste/öljy. Jos kala on suurina paloina, pienennä niitä hieman haarukalla.
  4. Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan pasta, pinaatti ja herneet sekä kalapalat. Sekoita. Kaada päälle valkokastike ja sekoita vielä.
  5. Levitä pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä. Tarjoa vihreän parsakaalisalaatin kanssa.

Vinkki! Pasta saa jäädä hieman al denteksi, eli alikypsäksi, sillä se kypsyy lisää uunissa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.14 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 486 kcal/annos
  • Rasva 18.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.4 g
  • Proteiini 26.9 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 56.2 g
  • Sokerit 5 g
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Natrium 694 mg
  • Kalsium 353.2 mg
  • Rauta 3.9 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg