Pastavuoka soijarouheesta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasvismakaronilaatikkonetti.jpg
Pastavuoka soijarouheesta
Valmistusohje
6 dl tummaa makaronia
vettä makaronien keittämiseen
1 tl suolaa
1 ½ dl tummaa soijarouhetta
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 porkkana
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
mustapippuria
ripaus chilimaustetta
Munamaito:
8 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa
Pinnalle:
tomaattia
juustoraastetta
- Keitä soijarouhetta noin 5 minuuttia liemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Valuta keitinvesi pois, jos tarpeen.
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä miltei kypsäksi ja kaada vesi pois.
- Hienonna sipuli ja paista sitä ja soijarouhetta pannulla tilkassa öljyä. Raasta porkkana ja lisää se pannulle.
- Lisää tomaattipyree, soijakastike ja mausteet.
- Riko kananmunat kulhoon, vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito, mausta ripauksella suolaa.
- Laita voideltuun uunivuokaan puolet makaroneista.
- Lisää sipuli-soijarouheseos ja loput makaronit.
- Kaada munamaito vuokaan. Jos haluat, pane päälle viipaloituja tomaatteja ja juustoraastetta.
- Paista laatikkoa uunissa 175°C:ssa tunnin verran.
Katso video
0.93 kg CO2 ekv
- Energia 306 kcal/annos
- Rasva 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Proteiini 22.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.1 g
- Sokerit 12.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 1494 mg
- Kalsium 511.4 mg
- Rauta 3.2 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 kplKasvisliemikuutio
-
20 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlRuokasuola, jodioitu
-
1 1/2 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 rklRypsiöljy
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 keskikokoinen annos (15.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/4 tlMausteet, chilijauhetta
-
8 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/4 tlRuokasuola, jodioitu
-
100 gTomaatti
-
80 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima