Pastel de nata

12 annosta

Valmistusohje

500 g voi- tai lehtitaikinalevyjä
Täyte vaihtoehto 1
2 prk (à 200 g) vaniljakreemiä
1 dl kuohukermaa
1 sitruunan kuori raastettuna
(pakastemarjoja)

  1. Ota taikinalevyt sulamaan ja kuumenna uuni 250-asteiseksi.
  2. Kauli taikina puolet ohuemmaksi levyksi. Ota taikinasta noin 20 pyöreää pohjaa juomalasia käyttäen. Nosta pohjat muffinivuokiin. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille siten, että pidät vuokaa kämmentä vasten. Pistele pohjat haarukalla.
  3. Sekoita täytteen ainekset ja lusikoi täytettä pohjien päälle, jätä kuohumisvaraa. Lisää halutessasi muutamia pakastemarjoja leivoksiin.
  4. Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi ja ripottele pinnalle kanelia ja tomusokeria ennen tarjoilua.

Täyte vaihtoehto 2
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 kananmunan keltuaista
1 rkl vehnäjauhoja
0,75 dl sokeria
2 tl sitruunankuorta raastettuna
2 tl vaniljasokeria

  1. Mittaa kerma, maito, munankeltuaiset, vehnäjauhot ja sokeri pieneen kattilaan. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä vaniljatanko tai vaniljasokeri. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, kun kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jäähdytä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.26 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 266 kcal/annos
  • Rasva 22.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13.2 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14.5 g
  • Sokerit 1.9 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 181.4 mg
  • Kalsium 53 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 1 mg