Pehmeä kukkakaalikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

600 g kukkakaalia
1 sipuli
3 jauhoista perunaa
1 l kasvislientä
150g sulatejuustoa
1 dl ruokakermaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia tai persiljaa
suolaa ja ripaus valkopippuria

1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele nuput. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli.
2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalin nuput, perunat ja sipuli.
3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kypsiä.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sulatejuusto. Kuumenna sekoitellen.
5. Lisää hienonnetut yrtit ja mausta maun mukaan.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 195 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.1 g
  • Proteiini 11.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.2 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 1334 mg
  • Kalsium 261.8 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 98.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus