Pehmeä mustikkapiiras

Tässä pehmeässä mustikkapiiraassa on kaikki ihanat elementit yhdessä: raikkaat mustikat, pehmeä ricottajuusto ja rapea muropohja!

10 annosta

Valmistusohje

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,75 dl vehnä- tai spelttijauhoja
0,75 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl mustikoita
1 prk ricottajuustoa (250 g)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua sitruunakuorta
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kardemummaa

Koristeluun:
mustikoita
tuoretta minttua
raastettua sitruunakuorta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 22 cm) tai voitele samankokoinen piirasvuoka.

Vatkaa voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kääntele seos muiden aineiden joukkoon.

Lusikoi taikina vuokaan ja painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.

Paista piirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Anna piiraan jäähtyä noin 15 minuuttia. Koristele piiras marjoilla ja sitruunankuoriraasteella.

Vinkki: Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon ruokalusikallinen maissitärkkelystä.

  • Energia 270 kcal/annos
  • C-vitamiini 4.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 158.3 mg
  • Natrium 156.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 14.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
  • Proteiini 7.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Rasva 15 g