Pehmeä mustikkapiiras
Tässä pehmeässä mustikkapiiraassa on kaikki ihanat elementit yhdessä: raikkaat mustikat, pehmeä ricottajuusto ja rapea muropohja!
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kesä
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,75 dl vehnä- tai spelttijauhoja
0,75 dl mantelijauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
1 prk ricottajuustoa (250 g)
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl raastettua sitruunakuorta
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl kardemummaa
Koristeluun:
mustikoita
tuoretta minttua
raastettua sitruunakuorta
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 22 cm) tai voitele samankokoinen piirasvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja kääntele seos muiden aineiden joukkoon.
Lusikoi taikina vuokaan ja painele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä marjat piirakkapohjalle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada seos marjojen päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piiraan jäähtyä noin 15 minuuttia. Koristele piiras marjoilla ja sitruunankuoriraasteella.
Vinkki: Jos käytät pakastemarjoja, sekoita joukkoon ruokalusikallinen maissitärkkelystä.
- Energia 270 kcal/annos
- C-vitamiini 4.3 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 158.3 mg
- Natrium 156.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 14.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.2 g
- Proteiini 7.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Rasva 15 g
Pääraaka-aineet
-
100 gVoi
-
85 gSokeri
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
114 gVehnäjauho, valkoinen
-
65 gManteli
-
1 tlLeivinjauhe
-
275 gMustikka, metsämustikka
-
250 gJuusto, ricotta, rasvaton maito
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
2 rklSokeri
-
1 rklHunaja
-
1 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
0.5 tlKardemumma