Pehmeät perunaleipäset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Pehmeat-perunaleipaset.jpg
Pehmeät perunaleipäset
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
20–24 kpl
4 dl vettä
½ dl ruis- tai kauraleseitä
1 pussi (noin 80 g) perunahiutaleita
1 ½ rkl sokeria
1 tl suolaa
½ dl öljyä
1 pussi kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
- Lämmitä vesi 42°C:seksi (kättä lämpimämpää) ja kaada se leivontakulhoon.
- Sekoita nesteeseen leseet, perunahiutaleet, sokeri, suola ja öljy.
- Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
- Alusta taikinaan jauhot.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo osat tangoiksi.
- Leikkaa tangot 10–12 palaan ja taputtele ohuiksi leipäsiksi.
- Nosta viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota liinan alla.
- Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 87 kcal/annos
- C-vitamiini 1.1 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 3.3 mg
- Natrium 107.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15 g
- Proteiini 2.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 2.3 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 dlLese, ruislese
-
80 gPerunahiutale
-
1 1/2 rklSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlRypsiöljy
-
50 gHiiva
-
5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea