Kasvispeltipyttis
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/10/peltipyttis.jpg
Kasvispeltipyttis
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Kasviproteiini
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
n. 500 g perunoita (yleis- tai varhais-)
1 pieni lanttu
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 punasipuli
2 (n. 200 g) vegemakkaraa
1 pieni kesäkurpitsa
½ rs kirsikkatomaatteja
3-4 kananmunaa
½ ruukku persiljaa
Lisäksi esim. sinappia, ketsuppia, majoneesia tai turkkilaista jogurttia.
- Pese ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori lanttu ja leikkaa myös pieniksi kuutioiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, lisää perunat ja lantut. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele.
- Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
- Kuutioi sillä välin punasipuli, makkarat ja kesäkurpitsa. Lisää pellille, kääntele ja ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Halkaise kirsikkatomaatit. Ota pelti uunista, lisää tomaatit ja kääntele.
- Tee pyttipannuun muutama kolo ja riko koloihin varovasti kananmunat. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
- Viimeistele peltipyttis hienonnetulla persiljalla.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 367 kcal/annos
- C-vitamiini 141.2 mg
- Rauta 4.5 mg
- Kalsium 171.7 mg
- Natrium 654.8 mg
- Kuitu, kokonais- 8.2 g
- Sokerit 14.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 49.3 g
- Proteiini 17.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
- Rasva 16.4 g
Pääraaka-aineet
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen
-
700 gLanttu
-
1 rklRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
110 gPunasipulia
-
200 gMakkara, kasvismakkara, soijapitoinen
-
1 pieni (kpl) (118.0 g)Kesäkurpitsa, kuorineen
-
125 gTomaatti
-
3 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
100 gPersilja