Kasvispeltipyttis

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 500 g perunoita (yleis- tai varhais-)
1 pieni lanttu
1 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 punasipuli
2 (n. 200 g) vegemakkaraa
1 pieni kesäkurpitsa
½ rs kirsikkatomaatteja
3-4 kananmunaa
½ ruukku persiljaa

Lisäksi esim. sinappia, ketsuppia, majoneesia tai turkkilaista jogurttia.

  1. Pese ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori lanttu ja leikkaa myös pieniksi kuutioiksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, lisää perunat ja lantut. Valuta päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla ja kääntele.
  2. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
  3. Kuutioi sillä välin punasipuli, makkarat ja kesäkurpitsa. Lisää pellille, kääntele ja ja jatka kypsentämistä 15 minuuttia. Halkaise kirsikkatomaatit. Ota pelti uunista, lisää tomaatit ja kääntele.
  4. Tee pyttipannuun muutama kolo ja riko koloihin varovasti kananmunat. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
  5. Viimeistele peltipyttis hienonnetulla persiljalla.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 367 kcal/annos
  • C-vitamiini 141.2 mg
  • Rauta 4.5 mg
  • Kalsium 171.7 mg
  • Natrium 654.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.2 g
  • Sokerit 14.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 49.3 g
  • Proteiini 17.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.8 g
  • Rasva 16.4 g