Perinteinen pasha

G
8 annosta

Valmistusohje

100 g voita
1 dl sokeria
500 g maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 kananmuna
puolen sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
(0,5 dl rusinoita tai korintteja)

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää rahka, vaahdoksi vatkattu kerma, muna, sitruunamehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja jos haluat, rusinat.
  3. Kaada pasha valumaan ohuella kankaalla vuorattuun pashamuottiin, siivilään tai kahvisuodattimeen.
  4. Aseta muotin alle astia, johon neste voi valua.
  5. Nosta pasha jääkaappiin tekeytymään.
  6. Kumoa se seuraavana päivänä ja koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.
Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
  • Energia 320 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.8 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 121.4 mg
  • Natrium 151.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Sokerit 14.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Proteiini 9.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.9 g
  • Rasva 24.4 g