Perinteinen pasha
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/pasha_pieni.jpg
Perinteinen pasha
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Makea leivonta
- Perinneherkut
- Pääsiäinen
Valmistusohje
100 g voita
1 dl sokeria
500 g maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 kananmuna
puolen sitruunan mehu
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl mantelirouhetta
(0,5 dl rusinoita tai korintteja)
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää rahka, vaahdoksi vatkattu kerma, muna, sitruunamehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja jos haluat, rusinat.
- Kaada pasha valumaan ohuella kankaalla vuorattuun pashamuottiin, siivilään tai kahvisuodattimeen.
- Aseta muotin alle astia, johon neste voi valua.
- Nosta pasha jääkaappiin tekeytymään.
- Kumoa se seuraavana päivänä ja koristele hedelmillä ja kermavaahdolla.
0.35 kg CO2 ekv
- Energia 320 kcal/annos
- C-vitamiini 0.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 121.4 mg
- Natrium 151.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 14.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Proteiini 9.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.9 g
- Rasva 24.4 g
Pääraaka-aineet
-
100 gvoita
-
1 dlsokeria
-
500 gmaitorahkaa
-
2 dlkuohu- tai vispikermaa
-
1 kplkananmuna
-
0.5 keskikokoinensitruunan mehu
-
2 tlvaniljasokeria
-
1 dlmantelirouhetta