Perinteiset silakkapihvit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/marttaliitto_tasty_trip_to_finland_silakkapihvit_vaaka_h.jpg
Perinteiset silakkapihvit
-
Avainsanat:
- Kala
- Kananmunaton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Paistamiseen: voita tai margariinia
- Perkaa ja huuhtele silakat varovasti kylmässä vedessä.
- Poista selkäruodot ja selkäevät.
- Sekoita voipaperin päällä jauhot ja mausteet.
- Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Ripottele fileille hiukan suolaa, pippuria ja hienonnettua tilliä.
- Nosta loput fileet päälle ja jauhota pihvit toiselta puolelta.
- Pane pihvit pannulle, kun rasva on hiukan ruskistunut.
- Paista pihvejä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen.
–
Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.
Silakkapihvit voit kypsentää myös uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tällöin pihvejä ei pidä jauhottaa.
1.02 kg CO2 ekv
- Energia 303 kcal/annos
- Rasva 18.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Proteiini 25.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.3 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 421.7 mg
- Kalsium 138.2 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 0.6 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
25 gVoi
-
3 rklTilli, tuore
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
600 gSilakkafilee