Perinteiset silakkapihvit

4 annosta

Valmistusohje

1 kg silakoita tai
600 g silakkafileitä
1 dl ruisjauhoja
suolaa, valkopippuria
hienonnettua tilliä tai ruohosipulia

Paistamiseen: voita tai margariinia

  1. Perkaa ja huuhtele silakat varovasti kylmässä vedessä.
  2. Poista selkäruodot ja selkäevät.
  3. Sekoita voipaperin päällä jauhot ja mausteet.
  4. Levitä puolet fileistä nahkapuoli alaspäin jauhoseoksen päälle. Ripottele fileille hiu­kan suolaa, pippuria ja hienonnettua tilliä.
  5. Nosta loput fileet päälle ja jauhota pihvit toiselta puo­lelta.
  6. Pane pihvit pannulle, kun rasva on hiukan ruskis­tunut.
  7. Paista pihve­jä noin 3-4 minuuttia kummaltakin puolen.

    Tarjoa perunasoseen ja salaatin kera.
    Silakkapihvit voit kypsentää myös uunissa leivin­paperin päällä 225 asteessa 15-20 minuuttia. Täl­löin pihvejä ei pidä jauhottaa.
Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
  • Energia 303 kcal/annos
  • Rasva 18.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
  • Proteiini 25.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.3 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.9 g
  • Natrium 421.7 mg
  • Kalsium 138.2 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 0.6 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus