Perjantain yllätyspaistos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perjantain-yllatyspaistos.jpg
Perjantain yllätyspaistos
-
Avainsanat:
- Kala
- Kasvikset
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
500 g kypsiä kasviksia (perunaa, porkkanaa, parsakaalia)
200-400 g tähteeksi jäänyttä keitettyä tai paistettua kalaa, lihaa, makkaraa tai broileria
(juustoraastetta)
Kuorrutuskastike:
4 dl nestettä (maitoa, kasvisten tai kalan keitinlientä)
4 rkl vehnäjauhoja
1 dl kylmää nestettä
mausteita
1-2 dl juustoraastetta
1 muna
- Lado kuoritut viipaloidut tai paloitellut kasvikset ja peratut kalan tähteet voideltuun uunivuokaan.
- Voit lisätä myös juustoraastetta joukkoon.
- Mittaa neste kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Sekoita kylmä neste ja vehnäjauhot tasaiseksi suurukseksi esimerkiksi tiiviskantisessa lasitölkissä.
- Lisää suurus koko ajan sekoittaen nesteeseen. Kypsennä muutaman minuutin ajan.
- Lisää juustoraaste, mausteet ja muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen.
- Kaada kuorrutuskastike vuokaan, ripottele pinnalle juustoraastetta ja kuorruta paistos uunissa 250°C:ssa.
–
Vinkki!
Tähteeksi jääneestä spagetista voit valmistaa paistosta sekoittamalla siihen kastikkeen tähteen tai kasviksia, kalaa, lihaa tai broileria ja kuorruttamalla sen kuorrutuskastikkeella.
0.95 kg CO2 ekv
- Energia 347 kcal/annos
- Rasva 12.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Proteiini 33.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29 g
- Sokerit 7.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 852.8 mg
- Kalsium 312.1 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 53.6 mg
Pääraaka-aineet
-
60 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
4 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
300 gBroileri, rintafilee, paistettu, nahaton
-
150 gParsakaali, brokkoli
-
150 gPorkkana
-
200 gPeruna, kuorittu