Persikka-rahkapiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/persikkapiiras-piirakka-kakku.jpg
Persikka-rahkapiirakka
Erityisesti kesän kotimaisia marjoja odotellessa voi kokeilla persikkaista rahkapiirakkaa. Piirakan voi hyvin valmistaa edellisenä päivänä jääkaappiin, sillä tämä herkku on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kevät
- Makea leivonta
- Pääsiäinen
Valmistusohje
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 kananmuna
1/2 dl ruokaöljyä tai juoksevaa margariinia
Täyte:
1 prk (200 g) maitorahkaa
1 kananmuna
noin 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikoita
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
- Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
- Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
- Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan päälle.
- Kaada rahkaseos niiden päälle. Voit laittaa persikkaviipaleet myös rahkaseoksen päälle.
- Paista 200°C:ssa 25-30 minuuttia.
- Tarjoa hyvin jäähtyneenä.
Vinkki!
Persikoiden sijasta voi käyttää myös muita hedelmiä tai marjoja esimerkiksi aprikoosia tai vadelmia.
Testattu Marttakeittiössä
0.26 kg CO2 ekv
- Energia 237 kcal/annos
- C-vitamiini 0.9 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 146.4 mg
- Natrium 245.2 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 19.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.5 g
- Proteiini 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.7 g
- Rasva 9.1 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 dlSokeri
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 tlLeivinjauhe
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 dlKerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 %
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlRasvaseos, juokseva, 80%, keskiarvo
-
200 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
235 gPersikkasäilyke, sokeriliemessä
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1 dlSokeri