Persikkainen rahkaherkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/p_si_israhka2.jpg
Persikkainen rahkaherkku
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Pääsiäinen
Valmistusohje
Persikkahyytelö:
1 tlk (820 g) säilykepersikoita
(sokeria)
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä
Rahkahyytelö:
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (250 g) maitorahkaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunanmehua
2 liivatelehteä
Lisäksi:
vaahterasiirappia
sitruunamelissaa
- Upota persikka- ja rahkahyytelöiden liivatteet pehmenemään kylmään veteen omiin astioihinsa.
- Valmista persikkahyytelö. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella. (Mausta sokerilla).
- Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun.
- Kaada liivateseos persikkasoseeseen ohuena nauhana.
- Valmista rahkahyytelö. Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vanilliinisokeri.
- Kummenna sitruunanmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne mehuun.
- Kaada hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
- Lusikoi rahka- ja persikkahyytelöä kerroksittain annosmaljoihin.
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
- Koristele vaahterasiirapilla ja sitruunamelissalla.
- Saat jälkiruoasta laktoosittoman valitsemalla laktoosittomat maitotuotteet.
0.5 kg CO2 ekv
- Energia 230 kcal/annos
- Rasva 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Proteiini 5.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.4 g
- Sokerit 28.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 40.9 mg
- Kalsium 67.8 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 6.9 mg
Pääraaka-aineet
-
4 gLiivate
-
1/6 dlSitruunamehu
-
2 tlVanilliinisokeri
-
32 lehtiäMinttu, tuore
-
4 rklVaahterasiirappi
-
3 rklSokeri
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
2 dlKerma, vispikerma, rasvaa 38 % ,vl, iskukuumennettu
-
6 gLiivate
-
1/2 dlSitruunamehu
-
820 gPersikkasäilyke, sokeriliemessä