Persimon-punajuurisalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/img_4100.jpg
Persimon-punajuurisalaatti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Salaatit
Valmistusohje
8 punajuurta
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rasiaa vuonankaalia
2 ruukkua viinisuolaheinää
3 persimonia
1 dl pinjansiemeniä
200 g vuohenjuustoa tai homejuustoa
kastike:
1 dl balsamietikkaa
½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
1 valkosipulinkynsi
2 tl sokeria
1 tl suolaa
- Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Laita lohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Mausta lohkot oliiviöljyllä, hunajalla, suolalla ja pippurilla.
- Paahda uunissa 220°C:ssa napakan pehmeiksi, noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Huuhtele ja kuivaa vuonankaali ja viinisuolaheinän lehdet.
- Poista persimonien kannat ja leikkaa jokaisesta kahdeksan tasakokoista lohkoa.
- Paista lohkoihin kauniit pinnat kevyesti öljytyllä pannulla, noin minuutin verran puoleltaan. Anna jäähtyä.
- Paahda pinjansiemeniä varovasti kuivalla pannulla.
- Kokoa salaatti vadille. Laita vuonankaali alimmaiseksi ja asettele punajuuret, persimonlohkot ja viinisuolaheinän lehdet kauniisti vuonankaalin päälle.
- Leikkaa lopuksi päälle vuohenjuustosiivuja tai murenna päälle homejuustoa.
- Ripottele salaatin päälle paahdetut pinjansiemenet.
- Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.
Pirskottele kastiketta salaatin päälle ja laita loput kulhoon tarjolle.
0.8 kg CO2 ekv
- Energia 302 kcal/annos
- Rasva 20.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.5 g
- Proteiini 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 19.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 756.7 mg
- Kalsium 132.7 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 16.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 dlBalsamiviinietikka
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSokeri
-
3.5 gValkosipuli
-
1/2 dlTäysmehu, appelsiinitäysmehu
-
200 gJuusto, vuohenjuusto, chèvre, rasvaa 30%, vuohenmaito
-
1 dlPinjansiemen, kuivattu
-
240 gSharon, kaki, persimon
-
100 gRucola
-
250 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklHunaja
-
1/2 dlOliiviöljy
-
640 gPunajuuri