Peruna-banaanileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/Peruna-banaanileipa.jpg
Peruna-banaanileipä
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 leipää
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1–2 tl suolaa
2 tl sokeria
3 ( 200 g ) kypsää perunaa
2 banaania
noin 15 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
75 g voita
- Liuota hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää soseutetut perunat ja banaanit.
- Alusta jauhot ja pehmeä voi taikinaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
- Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää. Anna niiden nousta leivinliinalla peitettyinä.
- Pistele kohonneet leivät ja leikkaa pintaan ristiviillot. Ripottele pinnalle jauhoja.
- Paista 200°C:ssa noin 30 minuuttia.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 59 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 0.2 mg
- Kalsium 10.4 mg
- Natrium 55.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 0.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.1 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 1.1 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
50 gHiiva
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSokeri
-
200 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
2 pieni annos (100.0 g)Banaani, kuorittu
-
15 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
75 gVoi