Peruna-juustokeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/IMG_03291_muok.jpg
Peruna-juustokeitto
-
Avainsanat:
- Keitot
Valmistusohje
1-2 purjoa
4-5 perunaa
n. 1 1/4 litraa vettä
2 kasvisliemikuutiota
yrttisuolaa
valkopippuria
persiljaa ja /tai muita maustevihanneksia
kermaa
- Kuori ja lohko perunat.
- Huuhtele halkaistu purjo huolellisesti ja paloittele se.
- Lisää liemikuutiot, peruna ja purjo keitinveteen ja keitä kypsäksi.
- Soseuta ja mausta.
Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 160 kcal/annos
- Rasva 8.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 1423.6 mg
- Kalsium 61.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 21.5 mg
Pääraaka-aineet
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
3 rklPersilja
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
13 dlVesi, vesijohtovesi
-
270 gPeruna, kuorittu
-
180 gPurjosipuli