Peruna-kesäkurpitsaröstit ja jogurttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/peruna_kesakurpitsarostit_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Peruna-kesäkurpitsaröstit ja jogurttikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Syksy
Valmistusohje
3 isoa kiinteää perunaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 munaa
1 valkosipulinkynsi
1 tl kuivattuja yrttejä
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
paistamiseen: öljyä
- Raasta perunat ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
Jos raaste on kovin vetistä, valuta sitä siivilässä. - Sekoita raasteen joukkoon munat, hienonnettu valkosipuli ja mausteet.
Sekoita taikina tasaiseksi. - Paista röstit pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia/puoli, kunnes peruna on kypsää.
Painele röstejä kevyesti paistamisen aikana, jotta ne hiukan tiivistyvät.
–
Tarjoa raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Jogurttikastike
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
½ dl hienonnettua tuoretta minttua tai muita yrttejä
½ sitruunan mehu
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
- Hienonna yrtit ja purista sitruunasta mehu.
- Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja anna maustua hetki kylmässä.