Peruna-punajuurivohvelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasvisruokia_peruna-punajuurivohvelit.jpg
Peruna-punajuurivohvelit
Valmistusohje
8–10 kpl
3 munaa
4 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
timjamia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 pientä perunaa
2 pientä punajuurta
75–100 g sulatettua voita tai margariinia
- Riko munat kulhoon ja sekoita munien rakenne rikki.
- Lisää maito, suola, mausteet ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
- Anna turvota noin puoli tuntia.
- Raasta raa’at perunat ja punajuuret hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan sulan rasvan kanssa.
- Paista taikinasta vohveleita.
–
Tarjoa lisänä mätiä ja ranskankermaa, joka on maustettu suolalla, sokerilla ja sinapilla.
0.22 kg CO2 ekv
- Energia 172 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 5.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 616.4 mg
- Kalsium 201.4 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gVoi
-
2 pieni annos (40.0 g)Punajuuri
-
160 gPeruna, kuorittu
-
2 tlLeivinjauhe
-
2 dlJauho, grahamjauho
-
1 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton