Peruna-punajuurivohvelit

9 annosta

Valmistusohje

8–10 kpl

3 munaa
4 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
timjamia
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 pientä perunaa
2 pientä punajuurta
75–100 g sulatettua voita tai margariinia

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita munien rakenne rikki.
  2. Lisää maito, suola, mausteet ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
  3. Anna turvota noin puoli tuntia.
  4. Raasta raa’at perunat ja punajuuret hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan sulan rasvan kanssa.
  5. Paista taikinasta vohveleita.

    Tarjoa lisänä mätiä ja ranskankermaa, joka on maustettu suolalla, sokerilla ja sinapilla.
Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
  • Energia 172 kcal/annos
  • Rasva 10.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
  • Proteiini 5.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
  • Sokerit 3.1 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 616.4 mg
  • Kalsium 201.4 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 3.2 mg