Perunaa ja pikkukalaa paketissa

Herkullinen grillinyytti syntyy helposti ja nopeasti perunasta ja suomalaisesta pikkukalasta, kuten muikusta tai ahvenesta

G
4 annosta

Valmistusohje

6–8 kypsää (varhais)perunaa 
nippu vihreitä papuja 
4–6 sipulinvartta tai kevätsipulia 
1 tl mustapippuria 
0,5 tl suolaa 
2 rkl rypsiöljyä 
400–500 grammaa perattuja särkiä, ahvenia, muikkuja 
nippu yrttejä (esim. persiljaa, tilliä, ruohosipulia, lipstikkaa, oreganoa)

  1. Ota alumiinifoliosta suurehko pala ja leikkaa leivinpaperista hieman foliota pienempi pala. Aseta leivinpaperipala folion päälle. Voit myös valmistaa ruoan kahdessa eri erässä, jolloin nyyttien siirtely grillissä on myös helpompaa. 
  2. Paloittele kypsät perunat leivinpaperin päälle. 
  3. Huuhtele pavut ja leikkaa niistä mahdolliset varrenpätkät pois. Keitä niitä muutama minuutti miedosti suolatussa vedessä. Valuta pavut. 
  4. Silppua sipulinvarret. Levitä pavut ja sipulinvarret perunoiden päälle. Ripottele puolet suolasta ja pippurista ja valuta rypsiöljy kasvisten päälle. 
  5. Levitä peratut kalat tasaisesti kasvisten päälle, ripottele loput suolasta ja pippurista. Silppua yrtit ja levitä puolet fileiden päälle. 
  6. Taita folion reunat kasvisten ja kalojen päälle ja purista kiinni. Nosta grilliin epäsuoraan lämpöön ja grillaa 15–20 minuuttia tai kunnes kalat ovat kypsiä. Avaa nyytti ja ripottele loput yrtit päälle ennen tarjoilua. 

Vinkki: Voit laittaa nyyttiin myös muita satokauden kasviksia, luonnonyrttejä tai vaikka kantarelleja! 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.28 kg CO2 ekv
  • Energia 309 kcal/annos
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Proteiini 27.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23.7 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.5 g
  • Natrium 659.7 mg
  • Kalsium 288.2 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • C-vitamiini 34.2 mg