Perunacurry

Auringon valon kanssa kilpailee maukas perunacurry. Oo-la-laa, mitkä tuoksut! Kaupan perunalaareista löytyy joka käyttöön sopivaa perunaa. Kannattaa valita aina ruokaan sopiva lajike. Perunacurryyn sopii niin vihreällä kuin keltaisellakin merkitty perunalajike.

G

Valmistusohje

600 g kiinteitä perunoita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl mietoa currytahnaa
1 tl sokeria
3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl tuoretta, hienonnettua korianteria

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Hienonna sipulit ja chili.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki.
  4. Lisää perunakuutiot ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia.
  5. Lisää currytahna ja sokeri ja kuumenna.
  6. Lisää kasariin vesi ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
  7. Lisää kerma tai kookosmaito ja sitruunamehu. Jatka keittämistä, kunnes liemi sakenee.

Mausta perunacurry suolalla ja pippurilla.
Lisää pinnalle hienonnettua korianteria.