Perunacurry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/perunacurry_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Perunacurry
Auringon valon kanssa kilpailee maukas perunacurry. Oo-la-laa, mitkä tuoksut! Kaupan perunalaareista löytyy joka käyttöön sopivaa perunaa. Kannattaa valita aina ruokaan sopiva lajike. Perunacurryyn sopii niin vihreällä kuin keltaisellakin merkitty perunalajike.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
600 g kiinteitä perunoita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 vihreä chili
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl mietoa currytahnaa
1 tl sokeria
3 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutiota
1 dl kermaa tai kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1/2 dl tuoretta, hienonnettua korianteria
- Kuori perunat ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi.
- Hienonna sipulit ja chili.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki.
- Lisää perunakuutiot ja kuumenna sekoitellen noin 5 minuuttia.
- Lisää currytahna ja sokeri ja kuumenna.
- Lisää kasariin vesi ja murenna kasvisliemikuutio joukkoon. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
- Lisää kerma tai kookosmaito ja sitruunamehu. Jatka keittämistä, kunnes liemi sakenee.
Mausta perunacurry suolalla ja pippurilla.
Lisää pinnalle hienonnettua korianteria.