Perunagnocchit ja täyteläinen tomaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/01/perunagnocchit2_martat_peruna_h-id-21974-rotated.jpg
Perunagnocchit ja täyteläinen tomaattikastike
-
Avainsanat:
- Hävikkiherkut
- Kasvikset
- Kasvis
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
800 g jauhoisia perunoita, esimerkiksi Rosamundaa
1 tl merisuolaa
TAI n. 5 dl perunamuusia
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 ½–3 dl (durum)vehnäjauhoja
yrttimaustetta, esimerkiksi kuivattua rosmariinia
- Laita perunat kuorineen kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että perunat peittyvät.
- Lisää suola ja keitä perunat kypsiksi.
- Kuori hieman jäähtyneet perunat. Soseuta perunat sosemyllyllä tai survimella.
- Lisää perunasurvokseen muna, suola, jauhot ja yrttimaustetta. Sekoita taikina käsin tasaiseksi.
- Ripota leivinpöydälle jauhoja. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa, kunnes taikina tuntuu napakalta.
- Leivo taikinasta peukalon paksuisia tankoja. Leikkaa tangot paloiksi (noin 1 cm) ja pyörittele ne palloiksi.
Tee peukalolla keskelle kolo, että gnocchit saavat tyypillisen muotonsa. - Keitä reilussa vedessä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan.
–
Tarjoa gnocchit esimerkiksi tomaattikastikkeen tai peston kanssa.
Kypsennetyt gnocchit säilyvät jääkaapissa pari päivää.
Mascarpone-tomaattikastike
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
100 g mascarponejuustoa (tai muuta tuorejuustoa)
200 g tuoretta pinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
Tarjoiluun:
tuoretta basilikaa
parmesaanijuustoa
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli.
- Kuullota valkosipulia miedolla lämmöllä ja lisää tomaattimurska.
Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. - Lisää mascarponejuusto ja huuhdeltu, hienonnettu pinaatti ja
anna kiehua vielä 5 minuuttia. - Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla
- Sekoita gnocchit kastikkeen joukkoon.
- Ripottele annosten päälle tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania.