Perunalastut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunasipsit.jpg
Perunalastut
Lastut sopivat naposteltaviksi ja hampurilaisten kanssa nautittavaksi.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Välipalat
Valmistusohje
5 suurta perunaa kuorineen
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
(mustapippuria)
- Harjaa perunat hyvin ja huuhtele.
- Vuole perunoista juustohöylällä ohuita viipaleita.
- Huutele viipaleet vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Nosta viipaleet kulhoon, lisää joukkoon öljy ja valitsemasi mausteet. Sekoita hyvin.
- Levitä viipaleet kahdelle tai kolmelle leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Viipaleet eivät saa olla päällekkäin.
- Paista uunissa 225°C:ssa 20-30 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä ja rapeutuvat.
Testattu Marttakeittiössä
0.28 kg CO2 ekv
- Energia 115 kcal/annos
- Rasva 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 1.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.8 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 466.3 mg
- Kalsium 5.5 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 8.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlPaprikajauhe
-
1 tlMausteet, valkosipulijauhe
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
500 gPeruna, punnittu kuorineen