Perunaleivokset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/perunaleivos.jpg
Perunaleivokset
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Makea leivonta
Valmistusohje
Kääretorttupohja:
3 isoa munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
100 g voita
1 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 muna
½ ─ 1 dl mehua
(tilkka rommia, konjakkia tai punssia)
Pinnalle: suklaaströsseliä
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
- Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja sekoita varovasti.
- Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 175 °C:ssa 12─15 minuuttia. Jäähdytä levy ja murenna kulhoon.
- Hiero voi, sokeri ja kaakao tahnaksi.
- Lisää muna. Sekoita seos ja kakkumurut tasaiseksi taikinaksi, kostuta mehulla (ja tilkalla rommia) niin, että taikinaa voi muotoilla.
- Pyörittele taikinasta soikeita leivoksia ja kasta ne suklaaströsseliin.
- Pane leivokset paperivuokiin. Anna vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tarjoa leivokset tummapaahtoisen kahvin kanssa tai esimerkiksi alkuperämaa-kahvin kera.
Hiilijalanjälki
0.2 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 229 kcal/annos
- Rasva 11 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30 g
- Sokerit 18.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 144.5 mg
- Kalsium 76.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Pääraaka-aineet
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 dlJauho, perunajauho tai -suurimo, perunatärkkelys
-
1 tlLeivinjauhe
-
100 gVoi
-
1 dlTomusokeri
-
4 rklKaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 dlMehu, mehujuoma