Perunamakkara
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunamakkara.jpg
Perunamakkara
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Perinneherkut
Valmistusohje
2 kg keitettyjä perunoita
5 dl maitoa
2 kg nauta-sikajauhelihaa
1 sipuli
margariinia paistamiseen
valko-, musta- ja maustepippuria
suolaa
3 valkosipulinkynttä
tarvittaessa lisää nestettä
- Hienonna keitetyt perunat ja lisää maito.
- Sekoita joukkoon liha ja mausteet.
- Kuullota hienonnettu sipuli rasvassa ja lisää massaan. Tarkista maku.
- Pursota hyvin sekoitettu makkaramassa suoleen ja sido 15 – 20 cm pituisiksi makkaroiksi.
- Kypsennä vesihauteessa noin puoli tuntia.
- Pistele makkaroita kypsymisen aikana muutaman kerran.
- Ruskista makkarat ennen tarjoilua.
0.82 kg CO2 ekv
- Energia 256 kcal/annos
- Rasva 15 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Proteiini 16.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 169.2 mg
- Kalsium 38 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 5.8 mg
Pääraaka-aineet
-
10.5 gValkosipuli
-
1 tlMustapippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2000 gJauheliha, sika-nauta
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2000 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli