Perunamunakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/12/martat_havikki_perunasipulimunakas_h-1.jpg
Perunamunakas
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Välipalat
Valmistusohje
2-3 kypsää perunaa
1 sipuli
1 tomaatti
70–100 g kinkkua tai kalkkunaa
2 rkl rypsiöljyä
4 munaa
4 rkl vettä
0,25 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta
- Kuori ja pilko perunat ja sipuli siivuiksi, siivuta myös tomaatti ja kinkku.
- Kuullota sipulia ja kinkkua öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon peruna- ja tomaattiviipaleet.
- Sekoita kulhossa munat, vesi ja mausteet sekä juustoraaste.
- Lisää munaseos pannulle.
- Kypsennä keskilämmöllä kannen alla.
- Käännä hyytynyt munakas halutessasi leikkuulaudan avulla ja paista myös toiselta puolelta.
Testattu Marttakeittiössä
1.85 kg CO2 ekv
- Energia 525 kcal/annos
- Rasva 33.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 36.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 23 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 1454.7 mg
- Kalsium 331.5 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 20.6 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
3 gMustapippuri
-
4 rklVesi, vesijohtovesi
-
4 kplKananmuna, kuoreton
-
2 rklRypsiöljy
-
100 gSiankinkku, rasvaton, uunissa paistettu
-
1 kplTomaatti
-
1 kplSipuli
-
3 kplPeruna, kuorittu