Perunamunakas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg
Perunamunakas
Nuotiolla valmistettu perunamunakas valmistuu retkellä helposti yhdessä kulhossa. Sekoita keskenään valmis peruna-sipulisekoitus ja kananmunat. Lisää makua ja rapeutta saat kaalista ja aurinkokuivatuista tomaateista.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Maidoton
- Retkiruoka
- Välipalat
Valmistusohje
6–8 annosta (neljä blinipannullista)
2 dl (160 g) pakastelehtikaalia tai tuoretta silputtuna
2–4 rkl ruokaöljyä
500 g peruna-sipulisekoitusta
2 isoa valkosipulin kynttä tai 2 tl valkosipulimurskaa
6 kananmunaa
2 rkl vettä
0,5–1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
4 rkl (40 g) aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
Työvälineet retkelle: paistinpannu/blinipannuja, paistinlasta, kierrevatkain/haarukka, teelusikka
- Kotona: Mittaa lehtikaali reilun kokoiseen rasiaan, jossa voit myös sekoittaa munamassan. Varaa loput ainekset ja työvälineet mukaan retkelle.
- Retkellä: Kaada öljyä isolle pannulle tai useammalle pienelle (esim. neljä pientä blinipannua). Hauduta peruna-sipulisekoitus ja valkosipulimurska pannulla lähes kypsäksi välillä käännellen.
- Riko kananmunat kulhoon, vatkaa sekaan vesi, lehtikaalisilppu, suola ja mustapippuri. Kaada seos peruna-sipulisekoituksen päälle ja kääntele se tasaisesti pannulle.
- Ripottele pinnalle aurinkokuivatut tomaattikuutiot.
- Vedä kypsentämisen aikana hyytymätöntä munakasmassaa lastalla pannun pohjalle. Käännä pannua/pannuja tarvittaessa, jos kypsyminen on epätasaista. Varo pohjaan palamista.
- Tarjoa pestovartaiden tai marinoidun lehtikaali-grillisalaatin kanssa. Perunamunakas maistuu myös grilli-/kasvismakkaran kera.
Vinkki! Kokeile lehtikaalin tilalla pinaattia tai kerää suoraan luonnosta vuohenputkea tai nokkosta.
Testattu Marttakeittiössä
0.42 kg CO2 ekv
- Energia 181 kcal/annos
- Rasva 11.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.7 g
- Sokerit 2.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 400.7 mg
- Kalsium 39.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 31.2 mg
Pääraaka-aineet
-
40 gTomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
30 gVesi, vesijohtovesi
-
6 kplKananmuna, kuoreton
-
10 gValkosipuli
-
500 gAPETIT KOTIMAINEN PERUNA-SIPULISEKOITUS 500 G
-
3 rklRypsiöljy
-
160 gLehtikaali