Perunapannari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/01/MARTAT_EU_pannari_aukeama_H.jpg
Perunapannari
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
6 dl vettä
1,5 dl maitojauhetta
3 kananmunaa
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
- Sekoita vesi ja maitojauhe
keskenään. Lisää joukkoon
kananmunat ja sekoita. - Yhdistä kuivat aineet ja sekoita
munamaitoon. Lisää lopuksi
öljy. - Kaada taikina uunipellille
leivinpaperin päälle ja paista
225-asteisessa uunissa noin
30 minuuttia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Tarjoa esimerkiksi salaatin, tonnikalan tai
raejuuston kanssa, tai makeana herkkuna hillon kera.
Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 109 kcal/annos
- Rasva 5.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 4.2 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 10.5 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 175.4 mg
- Kalsium 89.3 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 0.4 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gRypsiöljy
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.84 cupVehnäjauho, valkoinen
-
70 gAPETIT PERUNAMUUSI 350 G
-
3 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
0.6 cupMaitojauhe rasvaton
-
600 gVesi, vesijohtovesi