Perunarieska
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9999.jpg
Perunarieska
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Junnukokki
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
5 dl perunasosetta
suolaa, ellei soseessa ole jo valmiiksi
1 muna
5 dl ohrajauhoja
- Sekoita ainekset keskenään (jähmettynyttä muusia voit notkistaa hieman maidolla).
- Nostele keoiksi leivinpaperin päälle ja taputtele jauhojen avulla ohuiksi leipäsiksi, noin 12 kpl.
- Pistele haarukalla ennen paistamista.
- Paista n. 225-250 asteessa noin 15 min, pinta saa hieman ruskistua.
- Nauti lämpimänä.
Testattu Marttakeittiössä
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 358 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Proteiini 9.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 74.5 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 7.2 g
- Natrium 354.2 mg
- Kalsium 48.9 mg
- Rauta 4.4 mg
- C-vitamiini 4.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
500 gOhrajauho
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gPerunasose, kevytmaito