Perunaruusut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/04/Perunaruusut-valmistus-vaihe-4.jpg
Perunaruusut
-
Avainsanat:
- Vappu
Valmistusohje
10 perunaa (noin 1 kg, kiinteä lajike)
1–3 valkosipulinkynttä
5-6 rkl öljyä tai sulatettua voita
6 rkl parmesaanijuustoraastetta
4 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
¾ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Voiteluun: voita
- Kuori perunat ja leikkaa ne hyvin ohuiksi (1,5 mm:n) viipaleiksi mandoliinilla tai juustohöylällä.
Huuhtaise viipaleet kylmällä vedellä siivilässä ja siirrä hyvin valutettuina kulhoon. - Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kääntele perunaviipaleiden joukkoon valkosipuli, rasva, parmesaani ja timjami.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Asetelle perunaviipaleet riviin limittäin leikkuulaudan päälle. Rullaa viipalerivi ruusuksi ja aseta voideltuun muffinivuokaan.
- Paista perunaruusuja uunissa 200 °C noin tunti, ensin puolet ajasta uunin keskitasolla ja loput ajasta alatasolla.
- Voit koristella ruusut parmesaaniraasteella ja timjamilla.