Perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/marttaliitto_tasty_trip_to_finland_perunasalaatti_h.jpg
Perunasalaatti
Kirkas perunasalaatti ei jää kaipaamaan majoneesia, sillä se saa raikkaan makunsa sinapista, valkosipulista ja valkoviinietikasta! Kesällä uusista perunoista tehty perunasalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kananmunaton
- Kesä
- Salaatit
- Vappu
Valmistusohje
5-6 kypsää perunaa
1 sipuli
1 omena
1-2 etikkakurkkua
kastike:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sinappia
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
valkopippuria
pinnalle:
hienonnettua ruohosipulia
- Leikkaa kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon, sekoita varovasti.
- Anna maustua hetki viileässä.
- Koristele ruohosipulisilpulla.
Testattu Marttakeittiössä
0.48 kg CO2 ekv
- Energia 194 kcal/annos
- Rasva 10.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 840.6 mg
- Kalsium 23.9 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 13.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
5 gValkosipuli
-
0.5 tlValkopippuri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 tlSinappi
-
2 rklViinietikka
-
3 rklRypsiöljy
-
100 gMaustekurkku, sokerisuolattu
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
5 1/2 kplPeruna, kuorittu, keitetty, suolaton