Perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti ei jää kaipaamaan majoneesia, sillä se saa raikkaan makunsa sinapista, valkosipulista ja valkoviinietikasta! Kesällä uusista perunoista tehty perunasalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan.

G
4 annosta

Valmistusohje

5-6 kypsää perunaa
1 sipuli
1 omena
1-2 etikkakurkkua


kastike:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sinappia
1 murskattu valkosipulinkynsi
suolaa
valkopippuria


pinnalle:
hienonnettua ruohosipulia

  1. Leikkaa kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne keskenään.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon, sekoita varovasti.
  3. Anna maustua hetki viileässä.
  4. Koristele ruohosipulisilpulla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 194 kcal/annos
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 840.6 mg
  • Kalsium 23.9 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 13.4 mg