Perunasose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9957.jpg
Perunasose
Valmistusohje
800g jauhoisia perunoita
vettä
1 tl suolaa tai yrttisuolaa
2-3 dl maitoa
1. Kuori ja huuhtele perunat.
2. Leikkaa perunat paloiksi.
3. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15-20min.
4. Kaada keitinvesi.
5. Soseuta perunat sähkövatkaimella (tai survimella).
6. Lisää kuumennettu maito pienissä erissä vatkaten. Maidon määrää voi säädellä sen mukaan miten notkeaa sosetta halutaan.
7. Vatkaa sose kuohkeaksi sähkövatkaimella ja mausta suolalla oman maun mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 133 kcal/annos
- C-vitamiini 14.9 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 69.8 mg
- Natrium 488.2 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 3.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
- Proteiini 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 1.1 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
720 gPeruna, kuorittu
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug