Perunatorttu

10 annosta

Valmistusohje

100 g voita

1,75 dl sokeria

3 munaa

150 g keitettyä, kylmää perunaa (=1 iso peruna)

150 g mantelijauhetta

Koristeeksi: tomusokeri

Tarjoiluun: vaniljakastiketta

  1. Vatkaa pehmeä voi sokerin ja munankeltuaisten kanssa. Raasta perunat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää perunaraaste, mantelijauhe ja valkuaisvaahto voiseokseen. Kaada massa hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun valurautapannuun.
  3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Ota torttu uunista ja anna jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen pannusta. Tortun voi tarjota myös suoraan pannusta.
  5. Voit koristella jäähtyneen tortun tomusokerilla ja tarjota sen kanssa vaniljakastiketta.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 198 kcal/annos
  • Rasva 13.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 4 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14.4 g
  • Sokerit 11.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 79.2 mg
  • Kalsium 32.8 mg
  • Rauta 0.8 mg
  • C-vitamiini 1.5 mg