Perunatorttu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Martat_perunatorttu_vaaka2_H.jpg
Perunatorttu
-
Avainsanat:
- Joulu
- Makea leivonta
Valmistusohje
100 g voita
1,75 dl sokeria
3 munaa
150 g keitettyä, kylmää perunaa (=1 iso peruna)
150 g mantelijauhetta
Koristeeksi: tomusokeri
Tarjoiluun: vaniljakastiketta
- Vatkaa pehmeä voi sokerin ja munankeltuaisten kanssa. Raasta perunat. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Lisää perunaraaste, mantelijauhe ja valkuaisvaahto voiseokseen. Kaada massa hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun valurautapannuun.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Ota torttu uunista ja anna jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat sen pannusta. Tortun voi tarjota myös suoraan pannusta.
- Voit koristella jäähtyneen tortun tomusokerilla ja tarjota sen kanssa vaniljakastiketta.
Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 198 kcal/annos
- Rasva 13.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
- Proteiini 4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 14.4 g
- Sokerit 11.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 79.2 mg
- Kalsium 32.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 1.5 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gManteli
-
100 gVoi
-
150 gPeruna, kuorittu, suurtaloustuote, suojakaasupakattu
-
110.75 gSokeri
-
3 keskikokoinenKananmuna, tuore