Perunavohvelit

4 annosta

Valmistusohje

2-3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
5-6 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta

  1. Soseuta keitetyt perunat perunasurvimella tai raastimella.
  2. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää kaikki taikinan ainekset joukkoon.
  3. Paista taikinasta vohveliraudalla kauniin ruskeita vohveleita.
  4. Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki! Taikinan voi paistaa myös pannukakuksi uunissa.

Testattu Marttakeittiössä 

Hiilijalanjälki
0.78 kg CO2 ekv
  • Energia 536 kcal/annos
  • Rasva 29.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
  • Proteiini 20.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.9 g
  • Sokerit 8.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 661.2 mg
  • Kalsium 171.1 mg
  • Rauta 4 mg
  • C-vitamiini 10.1 mg