Perunavohvelit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/perunavohvelit_pieni.jpg
Perunavohvelit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kesä
- Kevät
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
2-3 kananmunaa
5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
5-6 keskikokoista keitettyä perunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl öljyä
1 dl hasselpähkinärouhetta
- Soseuta keitetyt perunat perunasurvimella tai raastimella.
- Sekoita munien rakenne rikki. Lisää kaikki taikinan ainekset joukkoon.
- Paista taikinasta vohveliraudalla kauniin ruskeita vohveleita.
- Tarjoa puolukkasurvoksen kanssa.
Vinkki! Taikinan voi paistaa myös pannukakuksi uunissa.
Testattu Marttakeittiössä
0.78 kg CO2 ekv
- Energia 536 kcal/annos
- Rasva 29.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.9 g
- Proteiini 20.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.9 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 661.2 mg
- Kalsium 171.1 mg
- Rauta 4 mg
- C-vitamiini 10.1 mg
Pääraaka-aineet
-
70 gHasselpähkinät
-
45 gRypsiöljy
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
130 gVehnäjauho, valkoinen
-
6 kplPeruna, kuorittu
-
50 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
500 gMaito, rasvaton
-
3 kplKananmuna, kuoreton