Peruspirtelö

G
4 annosta

Valmistusohje

½ l vaniljajäätelöä
3 dl marjoja
5 dl maitoa
2 rkl sokeria

Koristeeksi: strösseliä

1. Kuutioi jäätelö ja anna pehmentyä hetki.
2. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
3. Kaada pirtelö laseihin ja koristele halutessa strösseleillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.48 kg CO2 ekv
  • Energia 219 kcal/annos
  • Rasva 9.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 6.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 28.4 g
  • Sokerit 25.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 80.2 mg
  • Kalsium 253.4 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 18.7 mg