Pesto-juustovoisarvet
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pestojuustovoisarvet.jpg
Pesto-juustovoisarvet
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
30 kpl
5 dl maitoa (L)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
3 dl neljän viljan hiutaleita
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia (L)
täyte:
150 g mozzarellaraastetta (L)
1 dl pestoa
1 dl aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
voiteluun: munaa
pinnalle: seesaminsiemeniä
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Lisää suola, sokeri ja hiutaleet. Anna turvota noin viisi minuuttia.
- Alusta joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi rasva. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
- Valmista täyte. Sekoita juustoraasteeseen pesto ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä.
- Jaa taikina viiteen osaan. Kauli jokainen osa ympyräksi ja jaa kuudeksi kolmioksi.
- Laita täytettä kolmioiden leveään päähän ja kierrä sarviksi.
- Siirrä sarvet uunipellille leivinpaperin päälle ja kohota.
- Voitele kohonneet sarvet ja koristele seesaminsiemenillä.
- Paista 225°C:ssa uunissa noin 12 minuuttia.
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 143 kcal/annos
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 132 mg
- Kalsium 73.9 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 2.8 mg
Pääraaka-aineet
-
15 tlSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1 iso annos (60.0 g)Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä
-
1 dlPestokastike, yrttikastike
-
150 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
1 dlKasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
-
7 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlNeljän viljan hiutale
-
2 tlSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gHiiva
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug