Pestovartaat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/perunamunakas_pestovartaat_h-kopio.jpg
Pestovartaat
Sujauta kasvikset ja tofu vartaaseen ja kuorruta pestolla – helppo retkiherkku valmistuu nuotiolla tai grillissä.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Retkiruoka
- Vegaaninen
Valmistusohje
puolikas kukkakaali
puolikas kesäkurpitsa
1 pkt (300 g) marinoitua tofua
nippu retiisejä
1 pss pieniä paprikoita
0,5 prk (á 190 g) pestoa (esim.
punainen arrabiata tai vihreä
pesto basilikasta tai nokkosesta)
- KOTONA: Huuhtele kasvikset.
- RETKELLÄ: Irrottele kukkakaalista kukinnot. Leikkaa kesäkurpitsa noin
viiden sentin paloiksi, leikkaa jokainen pala pitkittäin neljäksi lohkoksi.
Paloittele tofu reiluiksi paloiksi (n. 3 x 3 cm). Poista retiiseistä naatit. Jos
käytät kotimaista retiisiä, puhtaat naatit voi silputa ja hyödyntää munakasmassassa. - Pujottele kasvikset ja tofu grillivartaisiin, pikkupaprikat ja retiisit kokonaisina. Sivele vartaat kauttaaltaan haluamallasi pestolla. Jos
haluat vartaista tulisempia, valitse chiliä sisältävä pesto. - Grillaa vartaita. Käännä, kun kasvikset ovat saaneet väriä ja kypsyneet alapuolelta. Tarjoa esimerkiksi perunamunakkaan kanssa
Testattu Marttakeittiössä
0.8 kg CO2 ekv
- Energia 182 kcal/annos
- Rasva 11.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 9.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.2 g
- Sokerit 5.4 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 231.3 mg
- Kalsium 308.5 mg
- Rauta 5.4 mg
- C-vitamiini 117.6 mg
Pääraaka-aineet
-
80 gPesto
-
150 gRetiisi
-
100 gPaprika, keskiarvo
-
300 gTofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
350 gKukkakaali