Pestovartaat

Sujauta kasvikset ja tofu vartaaseen ja kuorruta pestolla – helppo retkiherkku valmistuu nuotiolla tai grillissä.

G
4 annosta

Valmistusohje

puolikas kukkakaali
puolikas kesäkurpitsa
1 pkt (300 g) marinoitua tofua
nippu retiisejä
1 pss pieniä paprikoita
0,5 prk (á 190 g) pestoa (esim.
punainen arrabiata tai vihreä
pesto basilikasta tai nokkosesta)

  1. KOTONA: Huuhtele kasvikset.
  2. RETKELLÄ: Irrottele kukkakaalista kukinnot. Leikkaa kesäkurpitsa noin
    viiden sentin paloiksi, leikkaa jokainen pala pitkittäin neljäksi lohkoksi.
    Paloittele tofu reiluiksi paloiksi (n. 3 x 3 cm). Poista retiiseistä naatit. Jos
    käytät kotimaista retiisiä, puhtaat naatit voi silputa ja hyödyntää munakasmassassa.
  3. Pujottele kasvikset ja tofu grillivartaisiin, pikkupaprikat ja retiisit kokonaisina. Sivele vartaat kauttaaltaan haluamallasi pestolla. Jos
    haluat vartaista tulisempia, valitse chiliä sisältävä pesto.
  4. Grillaa vartaita. Käännä, kun kasvikset ovat saaneet väriä ja kypsyneet alapuolelta. Tarjoa esimerkiksi perunamunakkaan kanssa

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
  • Energia 182 kcal/annos
  • Rasva 11.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 9.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.2 g
  • Sokerit 5.4 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 231.3 mg
  • Kalsium 308.5 mg
  • Rauta 5.4 mg
  • C-vitamiini 117.6 mg