Pienet kinkkupiirakat (noin 30 kpl)
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
250 g leivontamargariinia
9 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl maitoa (kädenlämpöinen)
50 g hiivaa
Täyte:
250 g savukinkkua
pala purjoa (n.50g)
1 rkl sinappia
½ dl hienonnettua persiljaa
¼ tl rouhittua mustapippuria
4-6 pienehköä tomaattia
4 dl juustoraastetta
Voiteluun: 1 kananmuna
1. Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Lisää suola ja maito, johon hiiva on liotettu. Sekoita taikina tasaiseksi.
2. Leivo taikinasta tanko, jaa se noin 30 palaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota leivinliinan alla.
3. Leikkaa täytettä varten kinkku pieniksi kuutioiksi.
4. Leikkaa purjosta tarvitsemasi pala. Halkaise pituussuunnassa kahtia, huuhtele ja leikkaa pieniksi, ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa kinkku, purjo, sinappi, persilja ja pippuri. Leikkaa tomaatit ohuiksi lohkoiksi.
5. Paina kohonneisiin sämpylöihin syvennys esimerkiksi juomalasilla. Voitele reunat munalla. Pane syvennykseen kinkkutäytettä, pari tomaattilohkoa ja päälle juustoraastetta.
6. Paista piirakoita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Energia 103 kcal/annos
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 0.7 mg
- Kalsium 5.1 mg
- Natrium 113.5 mg
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Sokerit 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.2 g
- Proteiini 2.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Rasva 5.5 g
Pääraaka-aineet
-
250 gleivontamargariinia
-
495 ghiivaleipäjauhoa (9 dl)
-
1 tlsuolaa
-
300 gmaitoa (3 dl)
-
50 ghiivaa