Pienet poropiiraat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/poropiirakat_Martat1124167_H.jpg
Pienet poropiiraat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Liha
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Taikina
50 g voita
50 g maitorahkaa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
Täyte
100 g kylmäsavuporoa
pala purjoa
0,5 dl persiljaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
mustapippuria
- Valmista rahka-voitaikina. Sekoita pehmeä voi, rahka ja jauho-leivinjauheseos tasaiseksi taikinaksi. Pane hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.
- Valmista täyte. Kuutioi kylmäsavuporo, hienonna purjo ja persilja. Sekoita ainekset keskenään. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon kerma, puolet juustoraasteesta ja ripaus pippuria.
- Jaa taikina 10 osaan, kauli tai taputtele jokaisesta palasta ohuehko pyöreä levy ja painele se foliovuokaan niin, että ettei taikina tule reunan yli. Jaa poroseos vuokiin ja lusikoi munamassa päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia ja tarjoile.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 107 kcal/annos
- C-vitamiini 2.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 91.2 mg
- Natrium 262 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 6.1 g
- Proteiini 5.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Rasva 7 g
Pääraaka-aineet
-
50 gVoi
-
50 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %, vl
-
65 gJauho, jauhoseos, gluteeniton, vehnätärkkelystä
-
0.25 tlLeivinjauhe
-
100 gKokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu
-
20 gPurjo
-
10 gPersilja
-
2 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
2 dlruokakerma
-
50 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima