Pienet tomaattigaletet

6 annosta

Valmistusohje

Pohja
125 g kylmää voita tai margariinia
4,5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1,75 dl kylmää porkkanasosetta (n. 2 isoa porkkanaa)

Täyte
1 dl turkkilaista jogurttia
mustapippuria
2 kananmuna
3 dl juustoraastetta (voimakas, esim. port salut)
1 tl kuivattua timjamia
600 g erilaisia tomaatteja

1 kananmuna voiteluun

  1. Tee taikina. Paloittele kylmä voi tai margariini pieniksi kuutioiksi. Laita voi, jauhot ja suola leivontakulhoon ja nypi murumaiseksi. Lisää porkkanasose ja sekoita taikinapalloksi. Kääri taikina muovikelmuun. Nosta jääkaappiin vähintään tunniksi.
  2. Tee täyte. Riko kananmuna kulhoon. Lisää jogurtti ja juustoraaste, mustapippuri ja timjami ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa isommista tomaateista viipaleita ja puolita pienet.
  3. Jaa taikina kuuteen osaan ja kauli ohuiksi pyöreiksi kiekoiksi. Lusikoi juustoseosta jokaisen taikinalevyn päälle, mutta jätä pari senttiä reunoilta tyhjäksi, jotta voit kääntää reunat. Lado tomaattiviipaleita tai puolikkaita kirsikkatomaatteja juuston päälle. käännä piirakan reunat täytteen päälle.
  4. Voitele reunat kananmunalla. Paista piiraita 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.
  5. Pakkaa jäähtyneet piiraat mukaan retkelle.

Vinkki! Voit halutessasi tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä iltana.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 494 kcal/annos
  • C-vitamiini 16.2 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 83.2 mg
  • Natrium 472.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.5 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.3 g
  • Proteiini 12 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 18.1 g
  • Rasva 28.6 g