Pieniä perunalettuja ja savusiikaa

Toukokuusta marraskuuhun sesongissa oleva kotimainen siika maistuu herkulliselta pienien perunalettujen kera. Vältä hävikkiä ja valmista perunaletut ylijääneestä perunamuussista.

Valmistusohje

5 dl pehmeää perunamuusia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
2–3 dl maitoa
½–1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

  1. Sekoita perunamuusin joukkoon vehnäjauhot ja kananmunat.
  2. Lisää maito hyvin sekoittaen niin, että saat löysähkön taikinan.
  3. Mausta taikina suolalla ja mustapippurilla.
  4. Anna taikinan turvota hetki.

Paista taikinasta lettupannulla pieniä lettuja.
Tarjoa lämpimänä savu- tai graavisiian kanssa

Savusiikamousse

300 g savusiikaa
120 g smetanaa
1 pieni punasipuli
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria

  1. Poista siiasta nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva.
  2. Hienonna siika haarukalla kulhossa.
  3. Lisää smetana, silputtu punasipuli ja ruohosipuli.
  4. Mausta mustapippurilla. Jos mousse on liian kiinteää, lisää joukkoon tilkka maitoa.
  5. Tarkista maku.

    Nosta mousse jääkaappiin maustumaan.
    Tarjoile esimerkiksi perunalettujen kera.