Pihlajanmarja-porkkanasose

G
50 annosta

Valmistusohje

1 kg pihlajanmarjoja
1 kg porkkanoita
0,5 kg hillosokeria

  1. Keitä pihlajanmarjat vähässä vedessä pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
  2. Keitä porkkananpalat pienessä vesimäärässä pehmeiksi ja soseuta myös ne.
  3. Yhdistä soseet ja kuumenna kiehuvaksi, lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä kevyesti poreillen noin 15-20 minuuttia. Sekoita välillä.
  4. Anna soseen jäähtyä noin puoli tuntia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
  5. Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti.
  6. Sose hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.14 kg CO2 ekv
  • Energia 56 kcal/annos
  • Rasva 0 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 4.1 mg
  • Kalsium 14 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 20.9 mg