Pihlajanmarja-porkkanasose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/04/pihlajanmarja-porkkanasose_vaaka2.jpg
Pihlajanmarja-porkkanasose
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 kg pihlajanmarjoja
1 kg porkkanoita
0,5 kg hillosokeria
- Keitä pihlajanmarjat vähässä vedessä pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella.
- Keitä porkkananpalat pienessä vesimäärässä pehmeiksi ja soseuta myös ne.
- Yhdistä soseet ja kuumenna kiehuvaksi, lisää hillosokeri sekoittaen ja keitä kevyesti poreillen noin 15-20 minuuttia. Sekoita välillä.
- Anna soseen jäähtyä noin puoli tuntia. Sekoita pari kertaa jäähtymisen aikana.
- Kaada sose puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje huolellisesti.
- Sose hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Säilytä viileässä.
Testattu Marttakeittiössä
0.14 kg CO2 ekv
- Energia 56 kcal/annos
- Rasva 0 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.7 g
- Sokerit 12.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 4.1 mg
- Kalsium 14 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 20.9 mg
Pääraaka-aineet
-
500 gSokeri
-
1000 gPorkkana
-
1000 gPihlajanmarja