Pihlajanmarja-ruishiutalepuuro

5 annosta

Valmistusohje

½ l pihlajanmarjoja
2—3 omenaa
1 l vettä
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
3—4 dl ruishiutaleita

  1. Huuhdo pihlajanmarjat hyvin.
  2. Pese ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi.
  3. Laita marjat ja omenakuutiot kattilaan.
  4. Lisää vesi, sokeri, suola ja ruishiutaleet. Sekoittele ja anna hautua noin 15 minuuttia.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 239 kcal/annos
  • Rasva 0.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 68.5 g
  • Sokerit 40.1 g
  • Kuitu, kokonais- 7.9 g
  • Natrium 237.4 mg
  • Kalsium 37.3 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 52.9 mg