Pihlajanmarja-ruishiutalepuuro
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/pihlaja_puuro.jpg
Pihlajanmarja-ruishiutalepuuro
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
½ l pihlajanmarjoja
2—3 omenaa
1 l vettä
1 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
3—4 dl ruishiutaleita
- Huuhdo pihlajanmarjat hyvin.
- Pese ja kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi.
- Laita marjat ja omenakuutiot kattilaan.
- Lisää vesi, sokeri, suola ja ruishiutaleet. Sekoittele ja anna hautua noin 15 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.61 kg CO2 ekv
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 0.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 68.5 g
- Sokerit 40.1 g
- Kuitu, kokonais- 7.9 g
- Natrium 237.4 mg
- Kalsium 37.3 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 52.9 mg
Pääraaka-aineet
-
3 1/2 dlRuishiutale
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 1/2 dlSokeri
-
10 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 iso annos (300.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
5 dlPihlajanmarja