Piimäjuusto

G
30 annosta

Valmistusohje

3 l maitoa
1 l piimää
4-5 munaa
1-2 tl suolaa tai maun mukaan

1.Kuumenna maito kiehumispisteeseen. (palaa herkästi pohjaan, muista sekoittaa)
2.Lisää piimä, johon on sekoitettu munat. Sekoita massaa muutama kerran varovasti.
3.Kuumenna keitos uudelleen kiehumispisteeseen ja nosta pois liedeltä. Anna seistä puolisen tuntia.
4.Kerää juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Painele kevyesti ja anna heran valua pois.
5.Sekoita suola tasaisesti massaan. Maista ja mausta omaan makuun sopivaksi.
6.Laita kevyt paino juuston päälle ja alusastia johon juuston hera voi valua. Anna juuston kiinteytyä kylmässä yön yli.
7.Kumoa juusto alustalle ja poista harso.
8.Jos haluat juustoon kauniin rusehtavaa pintaa, niin kumoa juusto uuninkestävälle alustalle ja voitele se keltuaisella.
9.Pane se 250°C:seen uuniin ja anna ruskistua hetken kauniin väriseksi.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Juuston heran voit käyttää leipä- tai sämpylätaikinan nesteeksi.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.21 kg CO2 ekv
  • Energia 79 kcal/annos
  • Rasva 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 5.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.7 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Natrium 146.4 mg
  • Kalsium 176.2 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 1.4 mg