Piimäkakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/maustekakku_vaaka-1-1.jpg
Piimäkakku
Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Kakun voi myös pakastaa.
-
Avainsanat:
- Joulu
- Kananmunaton
- Makea leivonta
- Perinneherkut
Valmistusohje
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 rkl siirappia
1 dl sulatettua rasvaa
3 dl piimää
mausteita:
1 tl kanelia, ½ tl neilikkaa, ½ tl maustepippuria
tai
1 tl kanelia, 1 tl neilikkaa, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssinkuorta
(1 dl rusinoita)
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja mausta haluamallasi tavalla.
- Lisää siirappi, rasva ja piimä.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada takina vuokaan.
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.
- Kumoa kakku jäähtyneenä.
- Testattu Marttakeittiössä
0.11 kg CO2 ekv
- Energia 168 kcal/annos
- Rasva 5.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 2.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.3 g
- Sokerit 15.5 g
- Kuitu, kokonais- 1 g
- Natrium 115.2 mg
- Kalsium 31 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.2 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1/2 tlMaustepippuri, jauhettu
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
1 dlRusina
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
3 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
1 dlKasviöljyvalmiste, juokseva, 80 %, tuotekeskiarvo
-
2 rklSiirappi
-
1 tlRuokasooda
-
2 dlSokeri
-
4 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea