Piimävanukas
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/2_piimavanukas_vaaka_Martat_H.jpg
Piimävanukas
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
Valmistusohje
5 liivatelehteä (n. 8 g)
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl rasvatonta piimää
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
- Kuumenna kerma kattilassa ja lisää sokeri sekä vaniljasokeri. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut kerman joukkoon.
- Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
- Mittaa piimä kulhoon ja valuta kuuma kermaseos piimän joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos neljään annosmaljaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Tarjoa esimerkiksi lakritsi-kuningatarhillokkeen kanssa.
(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)
Vinkki! Mikäli voit antaa vanukkaiden hyytyä seuraavaan päivään, riittää neljä liivatelehteä hyydyttämiseen.