Pikasämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_pikasampylat_vaaka_H.jpg
Pikasämpylät
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl maitoa
1 tlk raejuustoa
50 g hiivaa
4 dl kaurahiutaleita
50 g rasvaa
1 tl suolaa
7 dl hiivaleipäjauhoja
- Lämmitä maito ja sekoita siihen kauhalla muut ainekset tasaiseksi taikinaksi ja levitä se leivinpaperille pellille.
- Anna kohota.
- Jaa taikinalevy taikinapyörällä ruuduiksi.
- Paista 250°C:ssa noin 10 minuuttia.
Katso video:
Katso video
0.2 kg CO2 ekv
- Energia 136 kcal/annos
- C-vitamiini 0.3 mg
- Rauta 1.4 mg
- Kalsium 46.6 mg
- Natrium 157.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Sokerit 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.2 g
- Proteiini 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 4.2 g
Pääraaka-aineet
-
7 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
200 gRaejuusto, rasvaa 1,5 %
-
50 gHiiva
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
4 dlKaurahiutale
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
50 gRypsiöljy