Pikkelöidyt kasvikset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/hirvipastrami_H-e1727867857167.jpg
Pikkelöidyt kasvikset
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Sienet
Valmistusohje
1 porkkana
1 palsternakka
2 raitapunajuurta
0,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl etikkaa
4–5 dl paistettuja
suppilovahveroita
- Kuori kasvikset ja pilko pieniksi kuutioiksi. Tee liemi: kiehauta vesi, suola, sokeri ja etikka. Lisää juurekset liemeen ja anna maustua hetki.
- Lisää lopuksi paistetut, suolalla maustetut sienet joukkoon ja anna jäähtyä. Tarjoa kylmänä.
Hiilijalanjälki
0.33 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 60 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 10.5 g
- Sokerit 8.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 600.6 mg
- Kalsium 23 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 11.8 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
1 rklSokeri
-
180 gSieni tatti, hapero
-
2 kplPunajuuri
-
2 rklViinietikka
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gVesi, vesijohtovesi
-
1 kplPalsternakka
-
1 kplPorkkana