Pikkelöity punasipuli

G
4 annosta

Valmistusohje

4-6 kpl punasipulia
pikkeliliemi
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl kiehuvaa vettä
(mausteita oman maun mukaan, esim. maustepippuri, laakerinlehti, tähtianis tai neilikka)

  1. Kuori ja viipaloi punasipulit.
  2. Laita punasipuliviipaleet puhtaaseen purkkiin.
  3. Sekoita keskenään 1 osa etikkaa 2 osa sokeria ja kolme osaa kiehuvaa vettä sekä mahdolliset mausteet. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
  4. Kaada kuuma pikkeliliemi sipuleiden päälle ja anna teketyä yön yli jääkaapissa.
  5. Säilytä jääkaapissa. Puhtaassa säilykepurkissa pikkelssit säilyvät useita kuukausia. Avattuna noin viikon.

Vinkki! Samalla 1-2-3 pikkeliliemellä pikkelöit myös muut kasvikset.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.42 kg CO2 ekv
  • Energia 213 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 50.8 g
  • Sokerit 45.9 g
  • Kuitu, kokonais- 1.1 g
  • Natrium 3 mg
  • Kalsium 4 mg
  • Rauta 0 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg