Pikkelöity punasipuli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/pikkelointi5.jpg
Pikkelöity punasipuli
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
4-6 kpl punasipulia
pikkeliliemi
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
3 dl kiehuvaa vettä
(mausteita oman maun mukaan, esim. maustepippuri, laakerinlehti, tähtianis tai neilikka)
- Kuori ja viipaloi punasipulit.
- Laita punasipuliviipaleet puhtaaseen purkkiin.
- Sekoita keskenään 1 osa etikkaa 2 osa sokeria ja kolme osaa kiehuvaa vettä sekä mahdolliset mausteet. Sekoita niin, että sokeri sulaa.
- Kaada kuuma pikkeliliemi sipuleiden päälle ja anna teketyä yön yli jääkaapissa.
- Säilytä jääkaapissa. Puhtaassa säilykepurkissa pikkelssit säilyvät useita kuukausia. Avattuna noin viikon.
Vinkki! Samalla 1-2-3 pikkeliliemellä pikkelöit myös muut kasvikset.
Testattu Marttakeittiössä
0.42 kg CO2 ekv
- Energia 213 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 50.8 g
- Sokerit 45.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Natrium 3 mg
- Kalsium 4 mg
- Rauta 0 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Pääraaka-aineet
-
0.5 tlMaustepippuri, jauhettu
-
170 gSokeri
-
100 gVäkiviinaetikka
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
400 gPunasipulia