Puheenjohtajan pikkupotut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/05/lucinan_brunssi_martat_puheenjohtaja_vaaka_hpien.jpg
Puheenjohtajan pikkupotut
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
Valmistusohje
n. 800 g uusia perunoita tai muita pieniä perunoita
2 rkl rypsiöljyä
150 g sinihomejuustoa
n. 200 g smetanaa
2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl kuivattua sipulia
2 rkl silputtua ruohosipulia
Koristeluun kuivattua sipulia ja silputtua ruohosipulia
- Pese ja kuivaa perunat. Tee niiden pintaan ristiviillot ja lado uunipellille tai uunivuokaan. Pirskottele rypsiöljyllä.
- Paahda perunoita 200 asteessa noin 20–30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä.
- Murenna sinihomejuusto haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon smetana, valkoviinietikka, kuivattu sipuli ja silputtu ruohosipuli.
- Purista kevyesti perunoiden sivuista, jotta ristileikkaus hieman aukeaa. Lusikoi kahden teelusikan avulla nokare täytettä jokaisen perunan päälle.
- Ripottele täytenokareen päälle lisää kuivattua sipulia ja silputtua ruohosipulia.
Testattu Marttakeittiössä
0.47 kg CO2 ekv
- Energia 208 kcal/annos
- Rasva 13.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.1 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 159.8 mg
- Kalsium 126.3 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 11.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRuohosipuli
-
2 rklSipuli, kuivattu
-
2 tlViinietikka
-
200 gSmetana, rasvaa n. 40 %
-
150 gJuusto, sinihomejuusto, rasvaa 17 %, aura
-
2 rklRypsiöljy
-
800 gPeruna, uusi